Якісна вода – запорука міцного здоров’я

поради

Чиста вода, ще й уживана у правильній кількості – це ваше міцне здоров’я, енергія, а зрештою – працездатність та ефективність. Сьогодні розкриємо тему водопідготовки та фільтрації води.

Системи водоочищення

Чистота води, як для вживання, так і для побутових потреб, є дуже важливим фактором. Вона впливає на здоров’я людини напряму та опосередковано – через справність приборів і обладнання, які розташовані у вашому будинку чи квартирі. В квартирі очистити воду досить легко, в той час, як в будинку – це цілий проект.

Системи водоочищення

У будь-якої води є хімічні, біологічні та органічні показники. Вони залежать від джерела водопостачання. Тому передусім потрібно провести якісний аналіз води, а тоді розбиратися із системою фільтрації.

Аналіз води виявляє в ній наступне:

  • вміст розчинених газів;
  • вміст розчинених мінералів;
  • мікроорганізми;
  • прозорість і наявність осаду;
  • колір і кількість органічних речовин.

Методи очищення питної води

Після отримання результатів перевірки потрібно підібрати обладнання.

В приватних будинках використовують такі методи очищення води:

  • система пом’якшення і видалення заліза та марганцю, важливо застосування як для людини, так і для техніки;
  • механічна система фільтрації використовується для захисту обладнання від піску, іржі, глини та ін.; для такої фільтрації застосовують фільтри зі змінними картриджами, які фільтрують, дискові фільтри та фільтри з промиванням.
Методи очищення питної води

Розглянемо найпоширеніші проблеми з водою, їхні ознаки та методи очищення:

  1. Жорстка вода (утворюється вапняний наліт на приладах, які нагрівають воду, білий наліт на сантехніці, посуді, зростає споживання миючих засобів). Причина: перевищення рівня солі, кальцію та магнію. Метод очищення: пом’якшення води іонообмінними пом’якшувачами.
  2. Запах хлорки від води. Причина: підвищення хлорування води. Метод очищення: вугільний фільтр або ж зворотній осмос – для питної води.
  3. Солоний присмак води. Причина: високий вміст магнію, натрію, неправильне функціонування пом’якшувачів (сольовий розчин потрапляє у воду). Метод очищення: зворотній осмос, деіонізація води на іонообмінних смолах, викликати сервіс для перевірки справності пом’якшувача.
  4. Металевий присмак. Причина: рівень рН 4,5-5,5, високий вміст заліза. Метод очищення: нормалізація рівня рН, фільтри для видалення заліза, іонообмінні фільтри.

Пропонуємо розібратися з водяними фільтрами

Сумнівів у тому, що встановлення водоочищення – це необхідність, вже бути не повинно. Але уточнимо, що забруднена вода викликає захворювання печінки, кишково-шлункового тракту, нервової та кровоносної систем. Залишилося підібрати фільтри, які справляться саме з вашою задачею.

Види водяних фільтрів

Види водяних фільтрів:

  • Вугільні фільтри. Працюють за принципом адсорбції – поглинання молекул розчинних речовин поверхнею твердого завантаження. Щоб конкретно підібрати склад завантаження, слід розуміти, що саме міститься у воді. Ці фільтри застосовують для видалення неприємних запахів води, каламутності, недоречного присмаку, для очищення від хлору.
  • Системи зворотного осмосу врізаються безпосередньо в систему водопостачання. Вважається найдосконалішою системою очищення води – до ідеальної якості.
  • Установки для пом’якшення води використовуються при підвищеному вмісті іонів кальцію і магнію, тобто коли вода жорстка.
  • Ультрафіолетові пристрої для знезаражування – знищення хвороботворних організмів.
  • Мінералізатори сприяють насиченню води потрібними мінералами.

Підводячи підсумки, вважаємо за потрібне ще раз підкреслити, що вода – це продукт, який ми використовуємо щодня, вона є незамінною складовою нашого організму і нашого життя. Саме тому необхідно підтримувати водний баланс. Вода – це про якість, енергію і чистоту. Але для цього вода має бути відмінної якості. Ознайомлення з нашою статтею дасть вам змогу визначитися з тим, яка система очистки буде ефективною саме для вашої ситуації. Бажаємо вам пити побільше чистої води і бути завжди енергійними, здоровими і наповненими.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних