Як правильно вибрати покриття для підлоги

поради

   У різноманітності покриттів можна розгубитися, тому ми вирішили трохи полегшити вам завдання і допомогти з вибором.

Основні критерії вибору однакові для всіх покриттів:

  • дизайн та зовнішній вигляд;
  • експлуатаційне навантаження;
  • умови експлуатації;
  • ціна.
Як правильно вибрати покриття для підлоги

Види покриттів для підлоги

Враховуючи той факт, що ми вибираємо покриття для підлоги не на один місяць і навіть не на один рік, варто ознайомитися з існуючими видами та зробити свій вибір свідомо.

Види покриттів для підлоги:

  • лінолеум – один із найпопулярніших видів покриття. Приваблює ціною, великою кількістю дизайнерських та колірних рішень, простотою у догляді та монтажі, практичністю та підвищеною щільністю матеріалу;
  • паркет – дороге та благородне покриття з натурального дерева, вічна класика, екологічність та розкіш, ціна на яку відповідна;
  • ламінат - практично наздоганяє паркет за своїми експлуатаційними властивостями, являючи собою перероблені продукти деревини. Ціна нижча, ніж у паркетної дошки;
  • вінілове покриття – планки або плитка з вінілу, відрізняються високим рівнем зносостійкості, ударостійкості, водонепроникності, простотою догляду та монтажу, різноманітністю дизайнів, екологічністю та практичністю;
  • ковролін – покриття, що створює затишок, має різноманітні дизайни та колірні рішення, поглинає шум та утримує тепло;
  • натуральний камінь – покриття, яке використовують переважно в коридорі, ванній кімнаті та на кухні. Висока ціна виправдана високим рівнем зносостійкості, вологостійкості та довговічністю;
  • керамічна плитка – теж використовується переважно у ванній кімнаті, коридорі та на кухні. З переваг: практичність, різноманітність дизайнів та вологостійкість.

Як вибрати покриття для підлоги, виходячи з функціональності приміщення

   При виборі покриття для підлоги дуже важливим пунктом є практичність і розуміння того, якою буде прохідність приміщення.

Наприклад, передпокій і коридор – місця, які максимально схильні до забруднення (брудне взуття – пил, пісок, бруд, сльота). Оптимальним рішенням для цього приміщення буде плитка та вінілове покриття, так як у цих покриттів для підлоги максимальна водонепроникність, зносостійкість, простота у догляді та міцність.

Також для коридору пасуватиме поєднання плитки з паркетом або ламінатом. У передпокій стелимо плитку, а в коридорі ламінат або паркет, роблячи гарний перехід від одного покриття до іншого.

Якщо ж у коридорі вам хочеться постелити лінолеум, то це також не проблема. Потрібно просто враховувати високе експлуатаційне навантаження та вибирати покриття з найбільш товстим захисним шаром (наприклад, від 0,35 до 0,5 мм).

У випадку, коли лінолеум використовують у будинках з нерегулярним опаленням – наприклад, заміський будинок, в якому люди не проживають на постійній основі – та перепади температур, потрібно підбирати лінолеум на дубльованій основі.

На кухні, в приміщенні, де є високий ризик щось пролити, впустити, розсипати, також рекомендується плитка, вінілове покриття і лінолеум. Можна поєднати плитку і ламінат, уклавши вздовж робочої зони плитку, а ламінат - на площу, що залишилася.

Що стосується ванної кімнати, то тут теж найкращим варіантом послужить плитка і вінілові покриття.

Всі інші приміщення вашого будинку чудово приймуть ламінат, паркетну дошку, ковролін та лінолеум.

При виборі паркету врахуйте, що тонкі планки, що становлять трисмугову дошку, краще виглядають в маленьких кімнатах, а широкі - в просторих, візуально ще збільшуючи приміщення.

Використовуючи ламінат, також варто звернути увагу на потенційне експлуатаційне навантаження та, залежно від цього, вибирати продукт за класом застосування (31-34 клас).

Дизайн та колір покриття ви можете вибирати на свій розсуд, прислухаючись до свого смаку, а можете делегувати це питання професійному дизайнеру, який на ваш запит підбере прекрасні варіанти для вашого інтер'єру. Але вибір все одно залишиться за вами.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних