Актуальні рішення фасадного оздоблення

новини

   Фасад вашого будинку - це те, що завжди буде привертати увагу оточуючих і те, що має тішити ваше око, коли ви повертаєтеся додому і ще здалеку бачите своє житло. Можна навіть пишномовно назвати фасад будинку його обличчям або обкладинкою, адже спочатку розглядають зовнішню оболонку, а потім потрапляють усередину і бачать внутрішнє наповнення.

Вибираючи фасадну обробку, потрібно усвідомлювати, що вона повинна прослужити близько 15 років, тому і поставитися потрібно з усією серйозністю.

У цій статті ми хочемо розглянути основні тренди, стилі та матеріали для оздоблення фасадів будинків.

Актуальні рішення фасадного оздоблення

Основні тренди у фасадній обробці 2022 року

Основні тренди у фасадній обробці 2022 року

   Підозрюємо, що якщо ви взялися будувати будинок, чи то житловий чи комерційна нерухомість, ви вже приблизно розумієте, як він має виглядати в готовому вигляді. Але піддивитися, що зараз у моді, ніколи не буде зайвим.

Пропонуємо вам актуальні тенденції оформлення фасадів у 2022 році:

  1. Екологічність. Цей тренд не втрачає своєї актуальності вже кілька років. Рекомендується використовувати натуральні матеріали та їх поєднання, щоб уникнути заподіяння шкоди навколишньому середовищу. Тренд - за все натуральне, проти всього токсичного та всього того, що згубно впливає на природу та людське здоров’я.
  2. Стриманість. Йдеться про лаконічність кольорової гами. У пріоритеті білий, бежевий, сірий та чорний кольори. Особливо стильним вважається білий колір. Яскраві акценти — це більш прерогатива комерційних будівель, для яких важливо використовувати корпоративні кольори.
  3. Прості та чіткі лінії.
  4. Функціональність та довговічність фасаду – практичність теж завжди актуальна.
  5. Популярні панорамні вікна, що забезпечить вашій оселі додаткову красу і наповнить її природним світлом.
  6. Комбінація різних матеріалів.

Стилі фасадів

Стилі фасадів

Є безліч архітектурних стилів, які формуються кожен своїми особливостями. Звичайно, іноді стилі змішують, отримуючи свій окремий індивідуальний.

Розглянемо найпопулярніші стилі та їх особливості:

  • мінімалізм;
  • хай-тек;
  • класичний стиль;
  • стиль кантрі;
  • модерн;
  • середземноморський стиль;
  • cкандинавський стиль.
Мінімалізм. Напевно, найпопулярніший стиль. Суть мінімалістичних фасадів у прямих та чітких лініях з м'якими та плавними переходами.

Серед ключових особливостей виділяють такі:

  • використання відкритого простору;
  • переважання світлих відтінків;
  • великі вікна;
  • використання скла та металу в якості оздоблення;
  • висока функціональність.

Практично точне влучання стилю до трендів 2022 року.

Хай-тек — це про останні технології («розумний дім», сонячні батареї та інше). У дизайні використовується складна геометрія, великі вікна, часто вможна побачити неприкриті труби або інші елементи обладнання, що слугують декор. Для фасаду найчастіше використовують сайдинг, вагонку, панелі та дерев'яні ґрати.
Класичний стиль характеризується тим, що до простоти та лаконічності додаються елементи розкоші (ліпнина, колони, кування тощо). При оформленні фасаду найчастіше використовують штукатурку. Всі деталі розкоші переважно білого кольору, тому в дизайнерських рішеннях часто бачимо темні відтінки для стін, щоб будівля мала більш виразний вигляд.
Стиль кантрі. Ідея полягає у простоті та практичності. Використовується деревина та камінь, що створює атмосферу сільського затишку.
Стиль модерн поєднує в собі простоту та динамічність, непомітні відтінки матеріалів, ближче до природних, фактура проста та гладка.
Середземноморський стиль. Теплі відтінки, балкони, колони, безліч вікон, досить багато круглих форм. Оформлення в теплих тонах.
Скандинавський стиль. Кольори: білий, коричневий, бежевий. Дерев'яне оздоблення фасадів покривається захисним засобом, який акцентує увагу на природному малюнку деревини. Якщо стіни цегляні, то можуть просто фарбуватись і навіть не штукатуритись. Максимальне наближення до природних мотивів.

Найпоширеніші матеріали для оздоблення фасадів

Найпоширеніші матеріали для оздоблення фасадів
Цегла обліцювальна. Широко відомі такі види цегли:
  • силікатна;
  • клінкерна;
  • керамічна.

Цей оздоблювальний матеріал популярний завдяки своїй міцності, довговічності та надійності. Перевагою є також широка палітра кольорів, можливість вибрати форму і розмір. Цегла не вимагає догляду і практично ніколи не забруднюється. До недоліків можна віднести високий бюджет на купівлю та кладку.

Натуральний камінь. Один із найдорожчих видів обробки, що відноситься до недоліків, як і велика маса матеріалу, що використовується.
Серед переваг: висока міцність, довговічність, шумоізоляція та захист від вологи, а також естетичний вигляд.
Варто відзначити, що оздоблення фасадів натуральним каменем вже не таке популярне, як раніше. Максимум, де використовують цей матеріал – це цокольні поверхи будинків.

Сайдинг. Трендовий матеріал для обробки в 2022 році. З переваг: широкий спектр варіантів панелей (форма, ширина, колір, фактура та дизайн), невисока вартість, простота монтажу, висока міцність, стійкість до дії ультрафіолетових променів (особливо акриловий сайдинг).
До недоліків відноситься втрата міцності при температурі повітря нижче -35 градусів.

Натуральна деревина. Досить простий матеріал у монтажі та обробці. Міцний та надійний з невеликою вагою, екологічний, натутальний, аргументом на його користь є ціна.
Великим мінусом є пожежонебезпека дерева, за ним потрібен якісний догляд (обробка від комах, захист від гниття).

Штукатурка. Досить простий та бюджетний спосіб обробки фасаду. Останнім часом її актуальність знижується. А якщо і використовують цей спосіб, то штукатурка має бути рівна і неяскравих кольорів.

Зовнішній вигляд вашого будинку — важлива складова вашого щоденного настрою, тому необхідно зробити все так, щоб подобалося саме вам і вашій родині. Ваш будинок —це відображення вас самих, і нехай воно буде чудовим.
Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних