Дизайн сучасних вікон: які вибрати, щоб бути в тренді у 2023 році

поради

Вікна — це та складова ремонтного проекту, яку ви не будете міняти раз на рік або навіть на кілька років. Вікна обирають надовго, тому вони мають бути якісними, довговічними та гарно вписуватися як у зовнішній, так і у внутрішній інтер'єр вашого будинку або квартири.

У сучасних реаліях життя в нашій країні, де триває війна, в пріоритеті стають зовсім інші віяння. Почнемо з них.

Сучасні вимоги до вікон:

  • безпека: скло, яке важко розбити - загартоване скло є найбільш міцним;
  • термоізоляція: в умовах перебоїв з електроенергією, які були в зимовий період, дуже важливо забезпечити свій дім вікнами, які не пропускали б холод у квартиру чи будинок, і не випускали назовні тепло;
  • якісна звукоізоляція буде незамінна у створенні тихої і спокійної обстановки, наскільки це можливо.

Які чинники потрібно враховувати під час вибору вікон?

Тренди змінюються щорічно, але потрібно розуміти, що вікна - це не тільки декоративний елемент, а й функціональний.

Важливі фактори при виборі вікон або прорахунку віконних роз'ємів:

  1. Як має сприйматися простір. Різні вікна можуть зробити одне й те саме приміщення просторішим або ж візуально зменшити площу. Яке завдання у вас?
  2. Потреба у світлі. Важливо враховувати, яка кількість світла потраплятиме в кімнату, кухню, кабінет, а в якій кількості є потреба. Це дасть розуміння того, яке додаткове освітлення має бути в приміщенні.
  3. Комфорт. Це те, на що впливають попередні два фактори. І впливають негативно, якщо вибір зроблено неправильно.

Тренди сучасних вікон 2023 року

Будемо відвертими, вікна - це не той елемент, тренди дизайну якого радикально відрізняються рік від року. Тому багато що глобально залишається незмінним. Розглянемо, що ж вічне в трендах.

Глобальні незмінні тренди в дизайні вікон:

  • лаконічність у виборі кольорової гами, найпопулярнішими є білий і чорний кольори, дерев'яні та металеві відтінки. Їх отримують за допомогою нанесення на ПВХ спеціальної плівки, яка створить імітацію текстур і матеріалів;
  • мінімалізм - вікна - це функціональний елемент, який виконує своє завдання;
  • традиційність геометричних форм, квадратні і прямокутні вікна - це вічна класика, яка нікуди не збирається йти з сучасного ринку.

Що ж буде виділятися в трендах 2023 року?

Практичність і сталість ми вже розглянули, подивимося, що ж буде у віконній моді в поточному році.

Тренди дизайну вікон 2023 року:

  1. ПВХ профілі, що імітують натуральні матеріали. Тренд, що не втрачає своєї актуальності, оскільки класика поза модою, вона вічна.
  2. Чорні профілі. Вони мають дуже ефектний вигляд. Досягти цього кольору можна як фарбуванням на етапі виробництва, так і ламінуванням плівкою. Цей ефект вважається дуже популярним завдяки контрасту, незвичайному поєднанню й універсальності. За винятком класики, такий профіль ідеально впишеться в будь-який стиль інтер'єру.
  3. Нестандартні форми. Як ми писали вище, класичні прямокутні та квадратні форми не втрачають своєї актуальності, але часто обирають інші форми, як-от арка, круглі або трикутні. Таким чином власник будинку підкреслює свою індивідуальність, виходячи за умовні рамки квадрата і прямокутника.
  4. Вікна в підлогу. Цей варіант зустрічається як у заміських будинках, так і у квартирах. Панорамні вікна дарують приміщенню максимальну кількість світла і простору.
  5. Широке підвіконня. Трендом є використання його як додаткового місця для проведення часу. Якщо ви встелите його пледом і подушками, ви зможете сидіти на ньому, насолоджуючись краєвидом з вікна і попиваючи чай, каву або інший напій, який впишеться у вашу індивідуальну атмосферу. Часто цей простір виходить обладнати, як додаткову лежанку для вашого домашнього улюбленця.
  6. Практичний підхід до вибору віконної фурнітури. Ви можете виділити ручку, а можете залишити її непомітною, але головне, щоб було зручно, практично, ергономічно і довговічно.

Модних віянь завжди багато і за ними дуже складно встигнути, та й чи є в цьому сенс... Орієнтуйтеся на свої уподобання, смак і функціональність вікон, тоді у вашому домі завжди буде світло, комфорт і прекрасна атмосфера.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних