Дизайн інтер'єру 2022: джапанді, мінімалізм, ретро, бохо

новини

   Модні тенденції інтер'єру в неспокійному 2022 спрямовані на створення максимально простої, але водночас комфортної атмосфери. У дизайні інтер'єру квартири чи будинку має чітко проглядати індивідуальність, а не абстрактна ідея.

    Відкритий простір і багатофункціональність, натуральні матеріали та екологічні види обробки — такими стали тренди в інтер'єрі цього року. Не обирайте лише один стиль, сміливо поєднайте декілька одразу!
Інтер'єр 2022

Джапанді

Інтер'єр 2022: Джапанді

   Затишний та практичний скандинавський стиль у комбінації з японською стриманістю. Джапанді — назва пішла від поєднання слів Japan та Skandi. Це стиль-гібрид скандинавського та японського стилю, де зайві деталі зникають, а кожна річ знаходить свій сенс. Стиль, в якому цінується лаконічне та текстурне, натуральне дерево й фактурні тканини, прості форми та спокійні кольори. І, звичайно, рослини. Не безліч різноманітних горщиків на підвіконні, а той розумний мінімум, який додасть свіжого подиху до інтер'єру.

   Перевага у кольорі надається білим, сірим та бежевим відтінкам. Природна нейтральна палітра деревних, рослинних та земельних відтінків також залишається популярною.

   Відмінною рисою джапанді-вітальні та джапанді-спальні стануть низькі меблі. Цю особливість стиль запозичив у Японії. Джапанді-кухня вітає відкрите, але впорядковане зберігання, велику кількість вільного простору та мінімум техніки. Джапанді вдома – це гармонія без різких драматичних контрастів. Просто, але водночас вишукано.

Ретро

Інтер'єр 2022: Ретро

   Під ретро в інтер'єрі найчастіше мають на увазі період з 50-х по 70-ті роки минулого століття. Він виділяється соковитими фарбами та відсутністю візерунків. Блискучі хромовані деталі та глянсові поверхні бажані як ніколи.

   Атмосферу минулого допоможе відтворити чорно-біла плитка на підлозі та лаковані шафи. Ретро стиль в інтер'єрі кухні поєднує яскраві кольори із спокійними базовими. Класикою вважається червоно-чорний та біло-чорний контраст.

   Квіткові орнаменти з'являються в інтер'єрі 60-х років. Як і поєднання незвичайних на той час дизайнерських рішень. Ретро інтер'єр 70-х років стає більш вибагливим: натуральні тони замість яскравих кольорів, велика кількість золотистих і коричневих відтінків. Дивани та крісла стають м'якшими навіть на вигляд, а серванти, журнальні столики та барні шафи перетворюються на обов'язкові атрибути інтер'єру.

Мінімалізм

Інтер'єр 2022: Мінімалізм

   Мінімалізм в інтер'єрі квартир і не думає втрачати своєї популярності. Його сенс у розумності та дозованості. Жодних нагромаджень, великої кількості текстилю та завалу декоративними аксесуарами! Максимальний комфорт без зайвих деталей.

   Суворість і навіть деяка аскетичність інтер'єру досягається завдяки чіткій геометрії в дизайні. У цьому допомагає і закрита система зберігання, і рішення для стін у вигляді однотонного фарбування з обиранням спокійних відтінків.

   Колірна палітра мінімалізму зазвичай включає базові кольори: сірий, білий і чорний. Допускаються природні відтінки бежевого, коричневого, зеленого та синього. Вітаються легкі колірні акценти, гладенькі текстури та квадратні, прямокутні, прості круглі форми.

Бохо

Інтер'єр 2022: Бохо

   Стиль бохо в інтер'єрі – це творчі пориви без меж та яскраве самовираження. Бохо називають стилем богеми: часто для нього використовуються меблі та декор ручної роботи. Природні барви. Етнічні прикраси. Легка недбалість у деталях та невеликий безлад. Так, все це бохо. Насичені кольори та поєднання найрізноманітніших форм можуть створювати відчуття хаосу. Але хаосу по-домашньому затишного.

   Одним із цікавих поєднань у дизайні є суміш скандинавського стилю з бохо. До простих світлих просторих приміщень додаються безладні на перший погляд деталі. У скандинавський бохо добре вписуються етнічні мотиви, антикваріат та навіть вінтажні елементи інтер'єру.

   Плетені та в'язані аксесуари, різноманітність текстилю, декоративні подушки, пледи та доріжки, живі рослини та свіжі квіти – все це можна сміливо використати для оформлення свого житла у богемному стилі.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних