Камінь, дерево, папір: екологічність та zero-waste в інтер'єрі

поради

  Екологічний дизайн інтер'єру – це не просто естетика житлового простору, а й певна філософія життя, в якій турбота про природу та навколишнє середовище однаково важлива, як і турбота про себе. Використовуйте екологічні натуральні матеріали, що підлягають вторинному застосуванню та переробці. Заощаджуйте ресурси за допомогою нових технологій — спеціальні змішувачі для економії води, енергозберігаючі та світлодіодні лампи, автоматичні вимикачі світла та біодатчики.

Екологічність та zero-waste в інтер'єрі

Камінь, дерево, папір

Екологічність

   Використовуйте натуральне дерево, натуральний камінь і, звичайно, натуральні тканини. Окрім тривалого терміну експлуатації, міцності та стійкості, вони додатково відкривають декоративні можливості. Текстура натуральних матеріалів чи стилізація під необроблену поверхню додасть влучного акценту до трендового екологічного інтер'єру. Головне — правильно розподілити ці акценти та не перевантажити простір. 

   Зверніть увагу на бамбук. Він легкий, міцний та недорогий. З нього роблять різноманітну обробку: підлога, панелі, шпалери, меблі, штори та жалюзі. Бамбук використовують для оформлення кутів кімнати та створення перегородок для зонування. Він дуже екологічний — росте швидко, а отже швидко відновлюється. Добре підійде для інтер'єрів у китайському, японському та африканському стилі. 

   Еко-напрямок не може обійтися без такого матеріалу, як папір. Із ним креативно оформити простір буде ще простіше: крафтове пакування, шпалери, меблі. Так, навіть меблі! Звучить інноваційно. Їх роблять з пресованого паперу, покриваючи поверхню спеціальним водовідштовхувальним просоченням. Завдяки такому просоченню волога збирається краплинами і залишається на поверхні, не проникаючи всередину.

Zero-waste

Zero-waste

   Оживіть житловий простір і додайте відчуття близькості до природи, використовуючи декоративну зелень та квіти. Кімнатні рослини в екодизайні інтер'єру практично незамінні. Тренд на екологічність в інтер'єрі добре поєднується з ідеями мінімалізму та zero-waste. Zero-waste стає популярним у багатьох сферах життя, включаючи дизайн інтер'єру. Це безвідходна технологія, сенс якої полягає у зменшенні сміття та розумному споживанні. 

   Відкритий простір і багатофункціональність, натуральні матеріали та екологічні види обробки — такими стали тренди в інтер'єрі цього року. Не обирайте лише один стиль, сміливо поєднайте декілька одразу!     Відкритий простір і багатофункціональність, натуральні матеріали та екологічні види обробки — такими стали тренди в інтер'єрі цього року. Не обирайте лише один стиль, сміливо поєднайте декілька одразу!     Відкритий простір і багатофункціональність, натуральні матеріали та екологічні види обробки — такими стали тренди в інтер'єрі цього року. Не обирайте лише один стиль, сміливо поєднайте декілька одразу! 

Екологічність в інтер'єрі

Екологічність в інтер'єрі

   Не захаращуйте простір марними речами. Використовуйте старе, вдихаючи у нього нове життя. Не ігноруйте секонд-хенди та барахолки, де можна знайти навіть нові речі, які не підійшли попереднім господарям або просто їм не потрібні. Замінюйте целофанові пакети на багаторазові мішечки та торбинки. Навіть бита керамічна плитка та посуд можуть знайти своє застосування в оформленні інтер'єру. Наприклад, з уламків можна зробити оригінальну стіну на кухні. Одного бажання вже достатньо для створення унікальних елементів декору. 

   Екологічний стиль в інтер'єрі та zero-waste – сучасні тренди, які надовго завітали до оселі завдяки своїй практичності та можливості створити абсолютно унікальний дизайн навіть із дуже скромним бюджетом.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних